Παιδί και Δημιουργία

Παιδί και Δημιουργία

Μάνου Κατράκη 104, 12242 Αιγάλεω
210 5319549
Category

www.paidikaidimiourgia

Το «Παιδί και Δημιουργία» είναι Πανελλαδικός Εικαστικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για παιδιά με Αιματολογικές παθήσεις και Σύνδρομο Down, με αριθμό έγκρισης πρωτοδικείου 619/2015.

Ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Το έργο του Συλλόγου είναι πολυσήμαντο καθώς  έχει δική του ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ στο  «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΑΤΤΙΚΟΝ». Ως απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας ο Σύλλογος διοργανώνει αιμοδοσίες  προς ενίσχυση της τράπεζας αίματος, βοηθώντας πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες που πάσχουν από αιματολογικές παθήσεις.

Είμαστε δίπλα σε οικογένειες οι οποίες βρίσκονται σε οικονομική και κοινωνική δυσχέρεια.

Συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε έμπρακτα τα δύο ειδικά σχολεία, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγάλεω και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες καθώς και  το 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω. Οι μαθητές του Σχολείου, είναι άτομα με ειδικές ανάγκες  (μαθησιακές-συναισθηματικές δυσκολίες, αυτισμός, ΔΕΠΥ, κ.α.). Σκοπός μας είναι η εκπαίδευση και ένταξη των μαθητών αυτών στην παραγωγική διαδικασία.

Επίσης ο σύλλογος δημιούργησε ένα ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ,το οποίο παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα δωρεάν ενασχόλησης με τις εικαστικές τέχνες, ζωγραφική, γλυπτική, χορό, θέατρο και διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε με αγάπη για να αγκαλιάσει τα παιδιά και να συνδυάσει τη διασκέδαση και το παιχνίδι με την καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάπτυξη ικανοτήτων, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων από την ψυχολόγο του συλλόγου μας.

Τα έσοδά μας προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές  και χορηγίες.